Kliknite na obálku časopisu a PRELISTUJTE SI!

               
               
               

CHUŤOVKY S LEVANDUĽOU

Levanduľové madlénky s čajom

 

Potrebujeme:

▪ 80 g hladkej múky

▪ 115 g rozpusteného masla

▪ 2 vajíčka

▪ 1 PL sušenej levandule

▪ 1 PL vanilkového extraktu

▪ 1/2 ČL prášku na pečenie

▪ štipka soli

 

 

Príprava:

Predhrejeme rúru na 180 °C. Do múky pridáme prášok na pečenie a soľ. Primiešame levanduľu. V druhej nádobe vymiešame do hladka vajíčka, cukor a vanilkový extrakt. Pridáme múku, rozpustené maslo a dobre vymiešame. Formičky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Naplníme hmotou cukrárske vrecko a naplníme formičky. Dáme do rúry a pečieme cca 12 minút do zlatista. Vyberieme z rúry a necháme asi 5 minút vychladnúť, kým ich vyberieme z formičiek.

 

 

Čokoládovo-levanduľová pena s mandľami

 

Potrebujeme:

▪ 250 g kvalitnej čokolády

▪ 400 ml smotany na šľahanie

▪ 5 žĺtkov

▪ 1 PL sušenej levandule

▪ 2 PL vanilkového cukru

 

Príprava:

Rozlámeme čokoládu a vo vodnom kúpeli necháme roztopiť. Stiahneme z plameňa, necháme trochu vychladnúť a vmiešame do žĺtkov. V malom hrnci privedieme do varu smotanu s levanduľou a vanilkovým cukrom. Smotanu potom scedíme, necháme vychladnúť, vyšľaháme a vlejeme k zmesi čokolády a žĺtkov. Odložíme na pár hodín do chladničky. Potom lyžičkou vytvarujeme koláčiky, ktoré môžeme posypať kakaom, mletými orechmi, alebo nasekanými mandľami.

 

Čaj s mätou

 

Potrebujeme:

▪ 1 ČL sušenej levandule

▪ 2 PL čerstvej mäty

▪ 1/2 l horúcej vody

 

Príprava:

Bylinky zalejeme horúcou vodou a lúhujeme cca 5 min.

 

Marco

 

Témy: 

Rubriky: 

AKTUÁLNE ČÍSLO

JESEŇ 2017

VYDAVATEĽ

BADAM CREATIVE, s.r.o.

 

KONTAKT

 

0903 442 220

 

horoskopy@alternativ.sk

info@badamcreative.sk

 

HOROSKOPY & LIFESTYLE

 

Moderný a alternatívny štvrťročník   o tele a o duši