Kliknite na obálku časopisu a PRELISTUJTE SI!

             
               
               

BONBÓNY - SLADKÉ POKUŠENIE

Orechy v čokoláde s marcipánom

Potrebujeme:

200 g marcipánu
45 – 50 ks lieskových orieškov
100 g mliečnej čokolády na varenie
1/2 tabličky posekanej keksovej drte
300 g cesta na vanilkové rožky

Príprava:

Oriešky krátko povaríme v troške vody, vyberieme ošúpeme a nasucho ich opečieme. Polejeme roztopenou čokoládou a posypeme drťou. Obalíme v marcipáne a následne v cestíčku. Pečieme pri 150 °C asi 15 minút alebo do zlatista.

Gaštany v horkej čokoláde

Potrebujeme:

20 uvarených a ošúpaných gaštanov
100 g horkej čokolády na varenie
30 g mletých pistácií
20 ks žltých hrozienok

Príprava:

Gaštany polejeme roztopenou čokoládou , vrch prikryjeme kruhom, napr. z papiera tak,  aby ostal neposypaný a zvyšok posypeme mletými orieškami. Na čisté čokoládové miesto na vrchu gaštana prilepíme hrozienko. Necháme vychladnúť.

Makovo-višňový batôžtek

Potrebujeme:

4 pláty listového cesta na štrúdľu
100 g mletého maku
20 – 25 višní bez kôstok
1 vanilínový cukor (10g)
15 g kryštálového cukru
20 g masla, roztopeného
100 ml mlieka
1 vajíčko

Príprava:

Maslo roztopíme a zohrejeme s mliekom. Z masla, mlieka, maku a cukru si vymiešame zmes na plnenie. Pláty cesta nakrájame na rovnaké štvorce cca 12 x 12 cm, do stredu vložíme lyžičku makovej zmesi a okolie potrieme vajíčkom. Rohy zlepíme a vytvoríme akýsi batôžtek, ktorý previažeme potravinárskou stužkou, ktorú po upečení odstránime. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 150 ˚C asi 10 – 15 minút, alebo do zlatista.

 

Témy: 

Rubriky: 

AKTUÁLNE ČÍSLO

JAR 2017

VYDAVATEĽ

BADAM CREATIVE, s.r.o.

 

KONTAKT

 

0903 442 220

 

horoskopy@alternativ.sk

info@badamcreative.sk

 

HOROSKOPY & LIFESTYLE

 

Moderný a alternatívny štvrťročník   o tele a o duši