ZDRAVÝ PUDING 

Potrebujeme: 
* 1 pohár vody * 2 PL mandlí (4 hodiny pred mixovaním ich namočte, budú lahodnejšie) * 2 ČL kakaového prášku * 3 ČL medu 
* 1 čerstvý banán * 1 PL psyllia (vláknina zo šupiek skorocelu indického) 
na polevu: * ½ banánu * 1 mango * ½ limetky 

Ako na to: 
Všetky ingrediencie vložte do Vitamixu a mixujte asi 30 sekúnd. Začnite mixovať na nižších otáčkach, plynulo zvyšujte rýchlosť na stupeň 10, a potom zapnite funkciu Turbo. Po 30 sekundách mixovania pridajte do zmesi psyllium. Mixujte dovtedy, kým zmes nezhustne na puding.  Ingrediencie na polevu dajte do Vitamixu a mixujte asi 1 minútu. 

SMOOTHIE  JARNÝ DETOX

Potrebujeme: 
* 200 g (balenie) čerstvého baby špenátu * 1/2 ananásov * 1 grep * kúsok zázvoru 
* 2 banány * 2 jablká * 5 kociek ľadu * vodu

Ako na to: 
Do Vitamixu vložíme najskôr špenát a ľad, zalejeme vodou (1/3) a začneme mixovať. Mixovať začíname na najnižších otáčkach. Postupne pridávajte otáčky a nakoniec použite funkciu Turbo. Mixujte asi 2 minúty. Zastavte mixér, doplňte jablká, banány, ananás, zázvor, grep a mixujte znovu asi 1 minútu. Váš lahodný, jemne kyslý nápoj s príjemnou, sladkastou chuťou je hotový.

JABLKOVÉ KEKSÍKY 

Potrebujeme:
* 2 PL masla z kešu orieškov (pripravíme vo Vitamixe) * 1 pohár Agáve sirupu (dostanete kúpiť aj v sieti DM) * 2 poháre ovsených vločiek 
* 2 poháre múčky z ovsených vločiek (pripravíme vo Vitamixe) * 1 jablko * 1 pohár posekaných mandlí 
* 4 PL čučoriedok * 4 PL sušených brusníc * 3 ČL škorice 

Ako na to: 
Najprv si pripravíme maslo z kešu orieškov tak, že do Vitamixu vložíme pražené kešu (asi 300 g) a za pomoci tĺčika mixujeme asi minútu, kým nevytvoríme maslo. Múčku z ovsených vločiek pripravíme rovnako mixovaním. Do misky potom dáme 2 PL kešu ma­sla, ktoré vymiešame s Agáve sirupom. Do vymiešanej masy pridáme celé ovsené vločky a aj múčku. Ďalej pridáme postrúhané jablko, škoricu, čučoriedky, brusnice, posekané mandle a zmes poriadne vymiešame. V rukách vypracujeme malé placky s hrúbkou asi 1 cm. Keksíky vložíte do sušičky alebo do rúry a sušíme asi 8 hodín na teplote 40 °C, čo je teplota, pri ktorej si potraviny zachovávajú všetky svoje živiny.